FAQ 2

Heb je een vergunning nodig voor een uitbouw?

In principe mag je in Nederland vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter. Echter als uw woning in een beschermd stadgezicht valt, een gemeente of rijks monument is of uw gemeente een verordening heeft, dient u een verguningsaanvraag te doen.  Wij kunnen dit kostenloos voor u checken.

Hoe vraag ik een vergunning aan?

Groterwonen.nl kan de vergunning voor je aanvragen. De kosten hiervan zijn € 750,- ex leges van de gemeente. Leges van de gemeente zijn een percentage van de bouwsom en per gemeente verschillend.

Heb je een akkoord van de buren nodig om uit te bouwen?

In principe mag u zonder akkoord uit bouwen, het is natuurlijk wel ten alle tijde aan te raden om dit in conclaaf met uw buren te doen.

Heb je toestemming nodig van de VVE?

Als uw woning onderdeel maakt van een Vereniging van eigenaren kan het zijn dat u toestemming van de overige leden van de VVe nodig heeft. Als uw woning in een rij staat of 2 onder een kap betekent niet dat er een vve is. U kunt alleen eigenaar zijn van de woning en dus alleen beslissen om uit te bouwen.

Overlast: Wat is normaal ongeveer de planning van de werkzaamheden?

Maandag: heien (overlast: machine geluiden en kleine trillingen, zonder schade)
Dinsdag: graven (overlast: machine geluiden)
Woensdag: plaatsen (overlast: straat afgesloten)
Donderdag, vrijdag, zaterdag: aansluitingen en afwerking etc. (Overlast: slijpen, hakken en boren)

Komt er een constructie wijziging, hoe weten we dan dit goed gebeurt?

Een expert berekent en tekent exact hoe wij dit moeten uitvoeren. Voor het wijzigen van de gevel, dient Dus een constructie rapport gemaakt te worden. Deze verzorgen wij na opdracht. Dit kan ook vooraf als de VVe dit wilt, de kosten hiervan zijn € 1.825.- Dit wordt later dan verrekend bij opdracht.

Moeten we een vooropname/bouwexploot bij de buren doen?

Bij start kan op verzoek een bouwexploot uitgevoerd worden. Dat wil zeggen een controle plaatsvindt met foto’s van de bovenliggende woningen en de direct naastgelegen woningen voordat de werkzaamheden aanvangen, uitgevoerd zijn en gerapporteerd aan de bewoners zodat eventuele nieuw ontstane schade aangetoond en geclaimd kan worden.

Een bouwexploot is aan te raden maar niet verplicht, mocht de vve of buren dit eisen zijn de kosten € 125,- per woning (voorbeeld 4 etages in een vve, totaal 375 euro (eigen woning, niet meegerekend)

Hoe is de aansluiting als de buren ook een uitbouw hebben? Komt daar ruimte tussen?

Er blijft een ruimte tussen de uitbouwen zodat er geen constructieve verbinding is, en geen contact geluid. Aan de bovenzijde sluiten we dit af met lood of dakbedekking.

Aan de voorkant plaatsen we een afsluitstrip.

Is de uitbouw constructief verbonden of leunt deze op ons gebouw?

De uitbouw staat in geheel op zijn eigen fundering, en vormt geen enkele belasting op de bestaande bouw.

Hoe is de aansluiting van het dak met de bestaande bouw?

Er wordt een mastieken houten schroot tegen de gevel geplaatst met dakbedekking erop, daarna komt er een loden slab overheen welke wij in de bestaande gevel monteren. Zo is alles waterdicht!

Hoe gaan we om met schade aan de buren die de aannemer veroorzaakt kan hebben?

De aannemer herstelt deze kostenloos bij de buren. Bijv een haar scheurtje in het stuucwerk, wordt de wand geschilderd en gestuuct of aangevuld.

Heb ik op garantie op mijn uitbouw?

Ja, u heeft garantie op uw uitbouw mits onderhoud op normale wijze geschied. Onderstaand vindt u de verschillende garantie termijnen:

  • Constructie 15 jaar
  • Electra- en Water installaties 3 jaar
  • Glas 10 jaar
  • Dakbedekking 10 jaar

Wat gebeurt er als er schade is aan mijn huis?

Constructionele schade herstellen wij, hiervoor zijn wij ook verzekerd bij Nationale Nederlanden.

Wat gebeurt er bij schades in huis?

Kleine schades ontstaan door bijvoorbeeld het doorlopen van materialen in huis zijn voor uw eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een veeg aan de muur of wen gereedschaps koffer die tegen een muur aan is gekomen. U dient daarom voor plaatsing te zorgen dat uw huis goed is afgeschermd en opgeruimd.

Wat moet ik qua onderhoud aan mijn uitbouw doen?

U dient bij een houten kozijn elke 7 jaar te schilderen en elke 5 jaar uw dakbedekking laten controleren.

Is de kwaliteit van een prefab uitbouw hetzelfde als een traditioneel gebouwde uitbouw

De kwaliteit van onze uitbouwen zijn zelfs beter dan traditioneel gebouwde uitbouwen. Dit komt omdat wij alles in een gecontroleerde omgeving in onze productie hal maken. Daar is het altijd schoon, heeft het dezelfde temperatuur en vochtigheids graad en zijn alle materialen vrij van transport schades. Daarbovenop hebben we alle gereedschappen en machines bij de hand.

Wat is de levensduur van een uitbouw

Bij normaal onderhoud doet uw uitbouw niet onder voor dat van een normaal huis. U mag rekenen met ongeveer 40 jaar.

Wat is de isolatie waarde van de uitbouw?

De wanden hebben een isolatie waarde van 4,5 rc en het plafond van 6 rc

Doen jullie ook traditionele bouw of alleen prefab?

Wij doen alleen prefab, maar eigenlijk is de juiste benaming “van te voren op maat gemaakt naar wens van de klant”.

Wat is de maximale maat van een uitbouw?

Alle formaten zijn mogelijk. De maximale maat die wij zonder groot formaat toeslag kunnen leveren is 800 x 350 of soms zelfs 400 cm. Dit ligt aan de toegangswegen.

Is er een nul-meting uitgevoerd?

Dat is een mogelijkheid en is vaak een eis van de VVE. Dit gedeelte hoort bij de huiseigenaar, en kan je online vaak een goede partij in de regio voor vinden.

Wordt de aannemer op voorhand aansprakelijk gesteld voor schade?

Bij schade zijn wij verantwoordelijk mits duidelijk en onomstootbaar is dat dit door ons komt.

Als deze nul-meting niet gedaan wordt, hoe wordt de schade die bijvoorbeeld ontstaat tijdens de bouw dan herstelt?

Dan herstellen wij de schade die logischerwijs door ons zou kunnen komen. We hebben ook wel eens claim pogingen gezien met scheuren die helemaal ingedroogd waren met verf uit het  verleden, die accepteren wij niet alsof het door ons komt.

Wanneer is de sleuteloverdracht?

op de eerste werkdag van onze werkzaamheden dient u een sleutelset met sleutelhanger aan ons over te dragen. Dit kan bij start werkzaamheden portaal zijn, of als u geen portaal heeft direct op de dag van plaatsing. Houdt rekening ermee dat de sleutel overdracht vaak vroeg in de ochtend is.

Waar kan ik terecht voor eventuele vragen?

Kunt u alle vragen stellen aan onze werkvoorbereider via email, of telefoon.

Wat gebeurt er met grond en tegels die worden uitgegraven

Deze plaatsen wij in uw tuin, en dient u zelf af te voeren. Wij kunnen dit ook voor uw regelen, hier zijn wel kosten aan verbonden.

Wat gebeurt er met slooppafval?

Deze nemen wij direct mee, en voeren wij kostenloos en verantwoord af.

Hoe lang duurt het plaatsen?

Het plaatsen gebeurt in een week, dat is onze slogan. Als u geen portaal of bijzondere wensen heeft is dit bijna altijd het geval. De realiteit leert echter dat de plaatsing door onverwachte omstandigheden wat langer kan duren. Houd voor de veiligheid rekening met 10 werkdagen.

Is de uitbouw constructief verbonden met de bestaande woning?

De uitbouw wordt niet constructief verbonden met de gevel, en blijft technisch los. De architecte gaat doorgeven via een tekening wat de hoogte wordt vanaf het balkon tot de dakrand. Wij hebben ALTIJD een eigen dak, ook onder het balkon, in dit geval zal het dak wel dicht tegen de balken onder het balkon komen i.v.m. stahoogtes.

Kan ik thuis verblijven tijdens de werkzaamheden?

Bij voorkeur verblijft u tijdens de portaal en uitbouw werkzaamheden ergens anders. Als u toch wilt blijven wonen, kunt u de beneden verdieping een week niet gebruiken. Uiteraard zullen we een stofscherm plaatsen om vervuiling van uw woning tegen te gaan. Houd er toch rekening mee dat u een fikse schoonmaak inplant na afronding werkzaamheden.

Is er een koudebrug onderbreking?

Koudebrug onderbreking hebben wij deze in de betonplaat isolatie in het beton en de randen met PIR isolatie in de metselsponning afgewerkt met CEM panel.

Bij de aansluiting op de muren via dilatatievoeg die met pur isolatie en hoeklijnen worden afgewerkt.

Wat gebeurt er met Kruipruimteventilatie?

Dat zit in onze standaard prijs, via de betonplaat hebben wij een vooraf gemaakte sparing gemaakt welke uitkomt in de muur, daar wordt een ventilatierooster naar de muur gemaakt.

Wordt de HWA aangesloten op het riool?

Indien mogelijk i.v.m. riool hoogte wel, bij een te laag niveau wordt er een grindgat gemaakt.

Post a comment

    Your Name required

    Your Email required

    Your Message