uitbouw woning

 

In Nederland mag je woning vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter.

Je uitbouw mag nooit hoger gebouwd worden dan 30 cm boven de hoogte van de eerste woonlaag. Plus mag je maar een X percentage van jouw achtertuin vergunningsvrij uitbouwen en mocht je woning in een beschermd toezicht vallen of is het een monumentale pand dan heb je een vergunning nodig voor je uitbouw. Kosten uitbouw makkelijk berekenen? Dat kan hier

uitbouw, aanbouw

 

Maar een uitbouw is niet altijd vergunningsvrij. Voor het realiseren van een aanbouw of uitbouw bij een woning hebt u soms een vergunning nodig. Bijvoorbeeld als u in een monument woont of in een beschermd stadsgezicht. U kunt ook heel makkelijk controleren of u een uitbouw vergunning nodig hebt op https://www.omgevingsloket.nl/ 

Vergunningsvrij uitbouwen maar een vergunningsvrije aanbouw mag nooit hoger gebouwd worden dan 30 cm boven de hoogte van de eerste woonlaag.

Waar u bij het bouwen of verbouwen aan moet voldoen, staat in het Bouwbesluit. Daarin staan de minimumeisen op technisch gebied die voor heel Nederland gelden. Ze staan garant voor uw veiligheid en gezondheid, en houden rekening met het milieu en het gebruikscomfort. Of u nu volgens een omgevingsvergunning of vergunningvrij bouwt: uw bouwwerk moet altijd voldoen aan het Bouwbesluit.

 

Stel je uitbouw samen

Configurator

In onze uitgebreide configurator stelt u uw uitbouw zelf samen en ziet u direct het resultaat en de kosten. Van buitenmuur tot daktrim, zowel de binnen- als de buitenzijde. Kies de opties die passen binnen uw budget!