Palen Heien

Uitbouwen aan de voorzijde

Een aantal regels voor uitbouwen aan de voorzijde: waar moet u rekening mee houden?

Wilt u uw woning groter maken met en uitbouwen aan de voorzijde? Dan is het raadzaam om eerst te kijken wat wel en niet mag. Check of uw plannen en ideeën voldoen aan alle regels en check of u een omgevingsvergunning nodig heeft. Wij kunnen u daarbij helpen.

Uitbouwen aan de voorzijde van uw huis? Dan zijn er weer extra regels opgesteld. Voor het uitbouwen moet u bijvoorbeeld altijd een omgevingsvergunning aanvragen. Vergeet dit dus niet. Houdt u vervolgens ook aan deze volgende regels:

  1. Het materiaalgebruik maar ook kleur en kozijnen moeten het zelfde zijn als de rest van het huis.
  2. De hoogte van de aanbouw mag niet hoger zijn dan de eerste verdieping
  3. De aanbouw moet plat afgedekt worden.
  4. Tussen de erfgrens en uw woning moet een bufferzone zitten van 1,5 meter.
Uitbouwen aan de voorzijde

Wilt u geen inkijk en graag vrij zitten in uw tuin? Dan heeft u de mogelijkheid om uw erf af te sluiten. Met bijvoorbeeld met een hek, schutting of tuinmuur. Daarmee maakt u duidelijk zichtbaar waar de grens van uw perceel ligt. Soms kunt u zo’n afscheiding zonder omgevingsvergunning neerzetten, maar u moet wel altijd eerst met uw buren overleggen. Met name als zo’n bouwwerk direct op de erfgrens wordt gezet.

Verder gelden voor het omgevingsvergunningvrij plaatsen van zo’n afscheiding bepaalde voorwaarden. Als u daar niet aan voldoet, dan moet u eerst een omgevingsvergunning aanvragen.
Hier leest u meer over de voorwaarden voor een uitbouw vergunningvrij en vergunningplichtig plaatsen van erf- en perceelafscheidingen.